Els llibres del premi Sant Jordi

by

Ahir vaig assistir a un dinar de presentació, als llibreters, dels llibres de l’editorial Proa de Xavier Bosch, Se sabrà tot –Premi Sant Jordi 2009– i d’Albert Llimós, La dona que fugia de la boira –finalista del mateix premi. Sempre és positiu conèixer els autors, et transmeten molt sobre els llibres que després pots comunicar als que s’interessen, a la llibreria. En aquests temps d’abundant informació digital, s’agraeix la presència i la conversa directa amb les persones.

portades

Situada en la Barcelona de la bombolla inmobilària, Se sabrà tot és una novel·la que parla de premsa, poder i política. Una novel·la protagonitzada pel director d’un diari que topa amb el seu editor i acaba dimitint –Bosch va deixar  la direcció del diari Avui, fet que genera paral·lelismes entre la novel·la i l’experiència personal de l’autor– i que parla de la manca de llibertat amb que es troben les persones per desenvolupar la seva feina, especialment, la manca de llibertat dels periodistes, un ofici amenaçat. Xavier Bosch ha estat, a més de director del diari Avui, cap de programes de RAC1. Actualment, presenta el programa Àgora a TV3.

Albert Llimós treballa a Ràdio Barcelona (SER) i a ONA FM. La dona que fugia de la boira és la seva primera novel·la. La protagonista, orfe de mare, queda embarassada de jove i deixa el seu poble per marxar a Lleida on patirà les conseqüències de la Guerra Civil. El seu camí continua cap una Barcelona convulsa, amb les ferides encara obertes per la guerra… És una novel·la tendre, un homenatge a les dones que han viscut temps difícils  i una crida a tirar endavant, malgrat les situacions adverses. La Teresa és una dona que lluita, que aconsegueix redreçar-se després de cada caiguda. Una heroïna anònima del segle XX.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: