Maletes perdudes

by

Jordi Puntí
Maletes perdudes
Barcelona: Editorial Empúries, 2010

Aquest llibre és la història de quatre germans, fills del mateix pare però de mare diferent, que no es coneixien entre ells. Per diverses circumstàncies arriba el moment que es posen en contacte i a partir d’aquí comencem a conèixer la història d’en Gabriel, el seu pare, des del seu naixement fins que desapareix a la ciutat de Barcelona.

Els germans es troben, parlen i de mica en mica van seguint el fil de la vida del seu progenitor des que va néixer fins avui. L’estada a l’orfenat, l’amistat amb en Bundó –que dura fins a la fi d’un d’ells–, les seves peripècies com a transportistes, la descripció del seu altre company, en Petroli, l’entranyable efecte que demostra veus el seu també company de fatigues El Tembleque, torero frustrat i gran consumidor de «sol y sombra»… Els quatre germans expliquen la seva història, totes molt diferents, i potser l’última, la del català, és la menys atractiva. Com a detall curiós, les quatre mares, que com els fills desconeixien l’existència de les altres, no volen saber-ne res.Opinen que prou mal ja els va fer.

Els quatre nois, Christof, Christophe, Christopher i Cristòfol, quan finalment troben al seu pare volen saber perquè es diuen tots igual. I ell els ho explica. Es una història tendra i melangiosa. Pel Gabriel, Cristòfol era un sinònim de felicitat, o més ben dit, de la possibilitat de ser feliç a la vida.

Quant al títol del llibre, ja veureu de què va si el llegiu.

Maria Pallach i Estela

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: