Una presentació, Negre de merda

by

Ahir vaig anar, com a llibretera, a la presentació d’un llibre. No té res d’estrany, si tenim en compte que vendre llibres és el meu ofici.

Hi ha llibreries que tenen en les presentacions una part de les seves vendes o una de les seves eines de difusió. La nostra llibreria –com bé sabeu els que la coneixeu– no és prou gran. A casa nostra, no hi ha espai per poder fer aquesta mena d’actes i poques vegades en fem en altres indrets. Això no vol dir que no estiguem disposats a anar a muntar la paradeta allà on ens ho demanen, sobretot quan es tracta d’entitats de la ciutat o de llibres de persones conegudes. Pensem que –independentment del volum de venda que pugui representar– és una eina més del servei que intentem donar a la gent.

La presentació d’ahir, doncs, que es va fer a la Biblioteca Central Xavier Amorós, estava organitzada per  l’Associació de Veïns l’Oda, del barri dels Poetes. L’autor i el llibre triats eren Matthew Tree i el seu ultim títol, Negre de merda, editat per Proa a la col·lecció «L’arquer».

La veritat és que no es tracta d’un llibre fàcil. Al contrari, és un llibre valent escrit per algú que, com ell mateix explica, fa molt de temps que observa l’actitud de les persones i que ha estudiat l’evolució i els orígens del racisme a la societat. Les explicacions de l’autor i la lectura d’alguns dels passatges són realment colpidors.

El llibre és molt interessant i  la seva lectura, com acostuma a passar amb els altres llibres del Matthew, és força amena. En aquests moments on, en qualsevol ciutat o poble, vivim plegades persones d’ètnies i d’orígens força diversos, convé no oblidar que tots som persones. Bona iniciativa aquesta de l’associació de veïns.

Matthew Tree
Negre de merda. El racisme explicat als blancs
Barcelona: Ed. Proa, 2010

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: