La carta

by

Aquest dijous, 7 d’octubre, a les 8 del vespre a la Sala del Castell (Pl. del Castell, 3) es presenta el  llibre La Carta. Historia de un comisario franquista, d’Antoni Batista. L’activitat és organitzada per L’Institut Municipal de Museus de Reus i l’associació Cultura i Solidaritat.

Antoni Batista és doctor en Ciències de la Comunicació, periodista, musicòleg i escriptor. Professor de la facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, i de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, ha treballat en diversos mitjans, l’últim dels quals, La Vanguardia (1989-2003). Es va especialitzar en periodisme en situacions de conflicte, majoritàriament en els casos d’Israel/Palestina, Irlanda i País Basc, temàtica sobre la qual ha escrit sis llibres.

Antoni Batista,
La carta. Historia de un comisario franquista.
Barcelona: Ed. Debate, 2010

Antoni Batista estudia al seu llibre la repressió policial a Catalunya, el País Basc i Andalusia durant la Dictadura de Franco a partir d’una detallada i significativa carta redactada l’any 1974 pel tristament famós policia-torturador Antonio Juan Creix, que va ser cap de la Brigada de Investigación Social de Barcelona. L’autor va poder accedir als arxius del Govern Civil de Barcelona, el 1989, i als de la Brigada Social abans que fossin enviats a Madrid i comencessin a difuminar-se en el patrimoni documental de l’Estat. Gràcies a aquesta recerca va publicar La Brigada Social i també diversos reportatges. Investigar sobre aquest personatge li ha ocupat prou de deu anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: