L’home de la maleta

by

Ramon Solsona
L’home de la maleta
Barcelona: Ed. Proa, 2011

Premi Sant Jordi 2010

No sé si l’autor ens fa una elegia crítica del temps passat o una ferotge interpretació d’una manera de viure. Ens preguntem si en una maleta hi cap tota una vida, perquè sembla que això és el que pensa el nostre protagonista.
Escrita amb un humor tendre i irònic, amb un llenguatge en què escoltem, llegint-ho, al tant per cent molt elevat del nostre poble, les aventures i desventures del Trío Bella Aurora, de seguida té tota la nostra simpatia. I el Joventut (el protagonista) amb la seva manera de reinterpretar la seva biografia, també.
Realment els seus amics són la seva família i la seva família no li és amiga. Com explica la seva trajectòria vital, és molt interessant i amena. Et sents atreta pels fulls, la lectura se t’emporta, t’atrau, se t’endú, així com totes les lletres de cançons que van sortint, com aquell qui res, intercalades en el text. Cançons. d’altra banda, conegudes pels lectors que ja tenim uns quants anys.
El protagonista no entén la manera de viure actual, les famílies estructurades diversament, els fills adoptats…:
ell va a la seva. Egoista? potser sí, però és tan amant de la vida, viu amb tanta intensitat que li fem costat sense adonar-nos-en.
Jo diria que la recerca dels seus pares es fa innecessària, encara que suposo que és per donar el cicle per tancat. És la meva oponió. Llegiu-lo: és un bon Sant Jordi!

Acabo: cago’n Tarragona i Reus! i que l’autor em perdoni la llicència.

Maria Pallach i Estela

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: