Un espai de llibertat

by

Josep Pujals i Carraté publica, el número 44 ( juliol de 2011) de la revista «Lo Pedrís» un article dedicat a la trajectòria del meu pare i de la llibreria. A partir de records personals – Josep Pujals va conèixer al meu pare en una reunió de treball del Congrés de Cultura Catalana i ha sovintejat la llibreria– parla de La Gaudí com «un punt de trobada per a tot aquell jovent que, en la mesura de les nostres possibilitats, conjuminàvem les obligacions quotidianes amb l’activisme sociocultural, aprofitant qualsevol petit marge de maniobra o alguna petita escletxa que deixava el tardofranquisme, per esbotzar-lo i accelerar l’assoliment d’unes llibertats que ja s’albiraven.»

El divendres passat, 8 de juliol, el meu pare va participar en una conversa a Vilaplana amb Xavier Joanpere i Joan Masdéu, Construir Catalunya des de Vilaplana, un compromís de cada generació, en el marc de les jornades culturals que organitza la Casa de Cultura. L’Isidre va explicar la seva experiència de difusió cultural, anant pels pobles, de com els grups locals que organitzaven la diada de Sant Jordi anaven a buscar els llibres i com, tot plegat, funcionava a partir de la confiança mútua. De la cultura com a compromís, construïda des del poble.

Potser escrits com aquest –justifica l’autor– potser actes com aquest, en un país normal serien potser només exercicisde memòria del passat. Però mentre Catalunya estigui sotmesa, diu Josep Pujals, a una classe política com la que mantenim, caldrà seguir comptant amb les iniciatives personals, nedant en solitari i molts cops contracorrent, que fan possible que tots puguem aspirar a viure amb plenitud algun dia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: