Un altre Sant Jordi

by

Com cada any –i millor si el temps acompanya– la plaça del Mercadal, la del Castell, l’absis de la Prioral, les Peixateries i el carrer Major es van omplir de parades: llibres, roses i materials de les entitats ciutadanes.

Entre els llibres més demanats d’enguany recordo Memòria d’uns ulls pintats, El cel de plom, Crims de Sang, Quan erem feliços o L’avi  de cent anys que es va escapar per la finestra. Quant als autors i edicions locals, Del Campanaret a Mart. Notes biogràfiques de Josep M. Gort Sardà (1912-1972), Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos del Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta o Jaume Joan Magriñà: cor de Jazz. També cal esmentar un llibre publicat fa un parell d’anys: Viure sota les bombes. Els bombardeigs a Reus, 1937-1939.

Sant Jordi ens mostra com moltíssimes persones segueixen creient en la cultura.La diada va ser festa –amb el Drac i la Víbria de Reus o el Drac de Cervera, acompanyant la parada de Carrutxa– i reivindicació de la llengua catalana per l’ofensiva sense precedents contra la llengua i la cultura pròpia de les Illes que ha endegat el govern autonòmic del PP.

Només em resta agrair l’entusiasta col·laboració de totes les persones que ens han ajudat, joves i no tant joves,  tant per muntar i desmuntar la parada com durant les moltes hores d’intensa activitat. Com apuntàvem en el punt de llibre que hem editat amb motiu de la diada: «Enguany, com aleshores, tenim el mateix compromís, les mateixes il·lusions, les mateixes esperances, la mateixa set de llibertat.»

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: