El guardià invisible

by

guardiainvisible

Dolores Redondo
El guardià invisible
Barcelona: Ed.Columna, 2013

Crec que una de les raons més clares per recomanar un llibre és explicar que, des que l’has començat fins que l’has acabat, no han passat ni vint-i-quatre hores.

Les novel·les, diguem-ne policíaques, ja ho tenen això. El lector vol saber qui és el culpable. Almenys jo, que des que era joveneta –fa molt de temps–, tinc el mal costum de mirar com s’acaba abans d’arribar al final. Cosa que no s’ha de fer.

Però la novel·la que comentem no s’acaba. És la primera d’una trilogia i, encara que sí que sabem qui és l’assassí de les adolescents, ens queden molts interrogants per respondre. I aquestes qüestions que queden sense resposta són, al meu parer, força més interessants que saber qui ha mort les noietes.

Els personatges de la mitologia popular dels boscos de Batzan també hi tenen una part important i ens agradaria saber-ne més. Els lectors hem quedat intrigats, i això és bo.
I quant a la protagonista i a la seva infància voldríem seguir-ne el fil.

¿Què és el que li passava, a la Rosario? ¿Què la va induir a fer el que va fer? ¿D’on ve tant d’odi? I el pare, ¿què? Aquesta noia, l’autora, no ens pot deixar així. Ens ho ha d’anar explicant tot. I aviat.

Maria Pallach i Estela

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: