Un gust, una cuina: La Morera de Montsant

by

cuinamorera

Un gust, una cuina;
La Morera de Montsant
(Recull a càrrec d’Amàlia Cosialls, Núria Crivillé, Joan Ferran, Anna Ferran i Mariona Quadrada).
Valls: Cossetània ed., 2013.

«Si menjar només os nodrir-se, si menjar només fos satisfer la sensació física reconeguda com a gana, la cuina non existiria» afirma Mariona Quadrada en la presentació d’aquest recull de receptes aplegades a la Morera de Montsant que, com diu Amàlia Cosiallas, «és una cuina de casa», del pa amb tomaca a «aquells plats típics de les festes, els plats que podem qualificar ‘de diumenge’ com són els arrossos i certs plats de carns i peix sec o caça, tan propis a la Morera  de les diades assenyalades.»

Amanides, sopes i escudelles, arrossos, carns, truites… però també llepolies –dolços, cócs, ensaginades– i licors casolans, omplen aquest llibre que ens apropa al patrimoni gastronòmic més quotidià del Priorat, alhora que pot ser força útil, amb receptes poc sofisticades, «a aquells que saben que cuidar l’estòmac i el paladar és cuidar la felicitat i la pau de la llar.»

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: