Un gust, una cuina;
La Morera de Montsant
(Recull a càrrec d’Amàlia Cosialls, Núria Crivillé, Joan Ferran, Anna Ferran i Mariona Quadrada).
Valls: Cossetània ed., 2013.
«Si menjar només os nodrir-se, si menjar només fos satisfer la sensació física reconeguda com a gana, la cuina non existiria» afirma Mariona Quadrada en la presentació d’aquest recull de receptes aplegades a la Morera de Montsant que, com diu Amàlia Cosiallas, «és una cuina de casa», del pa amb tomaca a «aquells plats típics de les festes, els plats que podem qualificar ‘de diumenge’ com són els arrossos i certs plats de carns i peix sec o caça, tan propis a la Morera de les diades assenyalades.»
Amanides, sopes i escudelles, arrossos, carns, truites… però també llepolies –dolços, cócs, ensaginades– i licors casolans, omplen aquest llibre que ens apropa al patrimoni gastronòmic més quotidià del Priorat, alhora que pot ser força útil, amb receptes poc sofisticades, «a aquells que saben que cuidar l’estòmac i el paladar és cuidar la felicitat i la pau de la llar.»
Deixa un comentari