Marges

by

marges

Roger Vilà Padró
Marges
Col.lecció Museu Vida Rural
Barcelona: Editorial Barcino, 2013

“Quan del país no en quedi res, encara seran dempeus els marges”

Anar a passar uns dies, sol, en un mas perdut a les muntanyes del Montsant, és una bona solución per encarar-se a tots els interrogants que se li plantegen al narrador d’aquest llibre amb un títol tan sugeridor. Vol estar sol i ho aconsegueix. “No hi ha res que em distregui d’esguardar la negror celeste”.
Fa excursions, coneix gent amant de la naturalesa come ell, fa amistat amb un gos, llegeix els clàssics que són sempre una bona companyia…
Va al poble a comprar, reseguéix la comarca. descansa, i de mica en mica es troba a si mateix. “Avui sento més que qualsevol altre dia les olors, la resina, el fonoll, el terròs “.
Pensa amb els seus, de Margalef i recorda i’última vegada que va passejar per aquelles terres amb el seu avi: “ell continuava sense dir res”. Quin silenci, el de l’avi, més eloqüent!
Es troba a si mateix, ja ho he dit, i reflexiona sobre la seva gran afició: els marges. Les pedres posades una sobre l’altra com a metàfora de la reconstrucción de la se va vida. I en un momento precís s’adona que “en un cantell d’aquests marges se m’hi ha quedat enganxat el dol”.
Ja `pot recomençar. El passat hi és sempre present, com en les construccions de pedra seca ten belles, però pot pensat esperençat en el futur.
“Ben bé no sé què hi vaig venir a fer”. Sí que ho saps i els lectors també. Has vingut a trobar-te amb la terra, la terra ancestral que si la sabem escoltar, ens parla.
Vivament recomenable per a tota els amants de la natura i del nostre Montsant.

P.S. Gràcies al Sr. Mateu de l’Ajuntament de Margalef que em va explicar què era un tormo.

Maria Pallach i Estela

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: