El projecte Rosie

by

projecterosie

Graeme Simsion
El projecte Rosie
Col·lecció La Campana, 352
Barcelona: Edicions La Campana, 2013

No crec que sigui una lectura divertida, tot i que sí que a estones és un llibre divertit. El professor Dol Tillman és un personatge molt peculiar, per dir-ho d’una manera políticament correcta.

Està molt bé fer visible, mitjançant llibres, pel·lícules i sèries de televisió, les persones que no són neurotípiques. La síndrome d’Asperger darrerament s’ha convertit en una mena de filó a l’hora de crear personatges estrafolaris que poden donar peu a històries interessants, o si més no especials, ja que, dintre de la discapacitat, les persones que pateixen aquest transtorn poden arribar a ser altament funcionals en la vida diària.

Ja té una edat i vol casar-se, i per aconseguir la dona adequada ha preparat un qüestionari de 16 pàgines: «el Projecte Dona per a Tota la Vida». Les preguntes d’aquest projecte ja són, per si mateixes, pròpies d’una persona, com ja hem dit, peculiar. Però, és clar, tot li surt al revés, o del dret, si ho volem així. I acaba trobant una dona, la Rosie, que és del tot diferent al que ell volia. Però l’ha trobada.

En definitiva, la novel·la és una comèdia romàntica. Potser pel fet que, com que tinc un fill amb aquesta síndrome, n’esperava més. Ja sé que no és un manual per a especialistes, però, pel fet d’estar adreçada al gran públic, aquesta visió tan positiva (i fins i tot ensucrada) d’un transtorn que fa patir molt les persones que el tenen i la gent del seu voltant m’ha semblat que era molt simplista. Ja ho sé: m’ho miro massa en lupa.

La novel·la és distreta, està escrita amb un ritme àgil i trepidant i tens ganes de llegir-la per veure com acaba tot plegat… És una bona novel·la romàntica que val la pena de llegir. És una lectura molt interessant i profitosa per entendre els comportaments de les persones amb algun problema. Llegiu-la, us agradarà.

Maria Pallach i Estela
Aràntzazu Fonts Pallach

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: