El romanço d’Anna Tirant

by

annatirant

Josep Pedrals,
El romanço d’Anna Tirant
Barcelona: LaBreu edicions, 2012

Josep Pedrals (Barcelona, 1979) és un dels pocs professionals de la poesia que deuen quedar al món, si més no al nostre, on els qui viuen d’aquest art més que marginal es poden comptar amb els dos dits d’una única mà. Des de 1997 es dedica a dur la poesia als escenaris i ha actuat arreu dels Països Catalans, per Europa, Àsia i Amèrica, en tot tipus de festivals i cicles. Ha treballat en la poesia per a infants i adults, dóna conferències i cursos sobre poètica, prosòdia i oralitat en escoles, instituts i universitats, i imparteix cursos de recitació i escenificació poètica…

Ha desenvolupat espais de poesia en ràdio i televisió i escrigué, durant més d’un any, un sonet cada dia al diari Ara. Actualment lidera el grup de pop irònic Els Nens Eutròfics, escrivint les cançons, cantant i tocant el clarinet. El juny de 2013, fou guardonat amb el premi Lletra d’Or al millor llibre publicat en català l’any anterior per El romanço d’Anna Tirant.

El llibre és l’exhibició d’una obra literària i el seu propi procés creatiu. «Conté, per tant, una novel·la versificada, que narra les peripècies d’Anna Tirant, i les converses, passejades per Barcelona, que l’esforç d’una autoria compartida (entre Josep Pedrals i Quim Porta) va requerir. Amb el ritme dramàtic d’una tragèdia grega, el virtuosisme barroc dels poemes de Pedrals torna a brillar, il·luminat per la gran categoria intel·lectual d’uns magnífics diàlegs.»

Aquest mes de febrer Josep Pedrals serà a Reus, com a professor d’un Taller de Lletres que organitza Carrutxa, en col·laboració amb el Casal Despertaferro (C/ Martí Napolità) on tindrà lloc l’activitat. L’objectiu és treballar la poesia popular festiva pensant, sobretot, en el Carnaval que s’aprova i en la renovada tradició del Cantaval, el costum de cantar cançons burlesques els dies de Carnestoltes.

Per a més informació us podeu adreçar a correu@carrutxa.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: