La tieta Mame

by

tietamame

Patrick Dennis
La tieta Mame
Barcelona: Quaderns Crema, 2010
Col. Biblioteca mínima, 183

Em vaig enamorar de la tieta Mame quan encara parlava en castellà, o sigui, cap allà el 1958, quan l’editorial Luís de Caralt la va publicar a la col·lecció Gigantes.

Aquesta tieta era fascinant, era un personatge tan diferent de totes les tietes hagudes i per haver, que seguir-li les aventures em va deixar amb la boca oberta.

Per tant, em va satisfer molt veure que el 2010 Quaderns Crema la publicava en català i amb èxit, perquè n’han publicat, ara fa poc, la segona part: La volta al món amb la tieta Mame.

L’Amèrica des dels anys vint passa per davant dels nostres ulls de la mà de l’extravagant, inquieta, simpàtica, demòcrata, amant de la justícia i sense cap mena de manies: tieta Mame.

Com més estrafolàries són les propostes, més s’hi llença. I no li fa res d’estavellar-s’hi: sempre és capaç de tornar-se a aixecar, i amb més ganes que mai.

Optimista fins al moll de l’os, ens l’encomana, aquest optimisme, i a fe de Déu que tots en necessitem. I una mica de diversió. I d’extravagància, també. Que la vida, de natural, ja és prou grisa.

Va, llegiu-la i divertiu-vos-hi.

Maria Pallach i Estela

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: